Online HR-themasessie over 'Coaching en talentontwikkeling'

Mirjam van Zaalen

Coaching en talentontwikkeling   
Op dinsdag 5 april 2022 staat de online HR-themasessie in het teken van coaching en talentontwikkeling. Dit thema staat hoog op de agenda in de culturele en creatieve sector. Dit kwam ook tijdens de startbijeenkomst van digiPACCT in mei 2021 naar voren. Maar waar op het gebied van coaching en talentontwikkeling richten we de focus op? Want er zijn veel invalshoeken mogelijk bij dit brede thema. Het versterken van de leercultuur in een organisatie, het bouwen van een opleidingshuis, maken van (strategische) opleidingsplannen, het voeren van coach- en/of ontwikkelgesprekken met je medewerkers, jobcraften en bedrijfstrainingen dragen allemaal bij aan talentontwikkeling.  

Tijdens de online HR-themasessie willen we zicht krijgen en met elkaar in gesprek over de (latente) behoefte aan coaching en talentontwikkeling in de culturele en creatieve sector. We doen dit volgens een (bewezen) coachingsmethode: GROW.  

Gespreksleider Mirjam van Zaalen zal op coachende wijze de deelnemers een uur lang met elkaar in gesprek laten gaan over vragen als:


Goal | Wat wil je met betrekking tot coaching en talentontwikkeling in jouw organisatie op lange termijn bereiken?

Reality | Wat is de huidige situatie (wie, wat, waar, wanneer, hoe)? We kijken daarbij naar de betrokkenen, belemmeringen en kern van het probleem

Options | Welke middelen of mogelijkheden zijn er in de organisatie heb je nu al tot je beschikking staan voor coaching en talentontwikkeling. Is er een budget beschikbaar hiervoor? Denk hierbij ook aan de SLIM-regeling (subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb), het STAP-budget, Werktuig Permanente Professionele Ontwikkeling (PPO), de HR-Voucherregeling cultuur en het vanaf 1 maart 2022 beschikbare STAP-budget.

Will | Wanneer ga je welke stappen zetten om je doel te bereiken? Welke hulp heb je nodig, van wie en hoe krijg je die? Wat kan digiPACCT doen om je te helpen? 

Ook aanwezig zijn Martin Verboom, projectleider Werktuig PPO en Wouter Touw (CAOP/HR-voucherregeling) om nadere informatie over hun regelingen te verstrekken en vragen te beantwoorden.

Heb je vragen of aanvullingen voor deze bijeenkomst? Reageer dan onderaan deze pagina in 'de comments'.

Werkwijze online kennissessie
Online vergaderen geeft een andere dynamiek. Iedereen die iets over het onderwerp wil vertellen of zijn kennis of ervaring wil delen, krijgt daartoe de ruimte. Aan het begin van de vergadering wordt iedereen gevraagd haar of zijn camera aan en de microfoon uit te zetten. Zodra je iets wilt zeggen, unmute jezelf dan weer even.

Om tijd te besparen doen we geen voorstelrondje. Op de HR-Community zie je wie allemaal meedoen. Als je in de vergadering het woord neemt, noem dan ook even je naam en de organisatie waarvoor je werkt.

Foto door Jukan Tateisi via Unsplash