Update: het ministerie van SZW heeft zojuist gemeld dat ook de tweede tranche aan ontwikkeladviezen welke per 1 december jl. beschikbaar waren inmiddels al zijn verbruikt.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft op 2 september bekend gemaakt dat het maximum aantal ontwikkeladviezen uit de regeling ‘NL Leert Door’ reeds is bereikt.

De vraag naar ontwikkeladviezen overtreft al onze verwachtingen. Het blijkt dat veel mensen het fijn vinden als iemand met hen meedenkt over hun mogelijkheden op de huidige, veranderende arbeidsmarkt. En ik ben blij dat we ruim 20.000 mensen die hulp kunnen bieden. Maar ik snap dat anderen misschien teleurgesteld zijn. Ik hoop dat zij via andere kanalen in aanraking kunnen komen met een adviestraject. Bovendien stelt het kabinet extra budget voor ontwikkeladviezen in 2021 beschikbaar.

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees

Zoals al bekend was maakt het ministerie in 2021 geld vrij voor aanvullende financiering van ‘NL Leert Door’. tot die tijd zullen werkenden naar alternatieven op zoek moeten. Specifiek voor de culturele en creatieve sector kan die mogelijk al op korte termijn gevonden worden door middel van de regeling Permanente Persoonlijke Ontwikkeling (PPO).

 

Foto door Micheile Henderson via Unsplash