De publieke omroep gaat medewerkers gedeeltelijk compenseren voor de hoge inflatie en energiekosten, dat maakt de NVJ bekend op haar website. De regeling houdt in dat alle medewerkers van de landelijke en regionale omroepen in november een compensatie ontvangen van 750 euro bruto bij een fulltime dienstverband.

 

Medewerkers die parttime werken ontvangen een compensatie naar het aantal uren dat zij werken. De werkgevers keren de compensatie uit met de salarisbetaling van november aan elke medewerker die op 31 oktober 2022 in dienst was. De crisiscompensatie komt bovenop de eerder in de cao afgesproken 6 procent eindejaarsuitkering in december.

Werkgevers die al voor 1 november 2022 een financiële maatregel hebben getroffen, kunnen de al uitgekeerde bedragen met de eenmalige uitkering verrekenen. Volgende week publiceert de NVJ de overeenkomst op de site zodat omroepmedewerkers de details kunnen bekijken.  

Helaas geldt de compensatieregeling niet voor zzp’ers.

Inmiddels zijn er meerdere mediaorganisaties die vanwege de enorm gestegen kosten voor levensonderhoud en energie een compensatieregeling hebben getroffen. Een actuele lijst hiervan is te vinden op de website van de NVJ.

Lees ook: 

Wat compenseert welke werkgever? | NVJ.nl

NVJ sluit koopkrachtcompensatieregeling publieke omroep | NVJ.nl

 

Foto door micheile dot com via Unsplash