Wat is de SLIM-regeling?

Rogier Wennink
Rogier Wennink Platform ACCT • 7 Dec 2020
Wat is de SLIM-regeling?

De Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) is door het kabinet in het leven geroepen om leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf (mkb) te stimuleren. Volgens het kabinet is het In het mkb minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkend leven. Werkgevers hebben daar vaak minder tijd, geld of kennis voor dan in grotere bedrijven. Ook in de landbouw, de horeca en de recreatiesector lijkt het lastig om een leerrijke werkomgeving te ontwikkelen, omdat er veel seizoensarbeid is.

Elke mkb-ondernemer kan een subsidieaanvraag doen tot maximaal €25.000 Wanneer er sprake is van een samenwerkingsverband kan er een aanvraag worden gedaan tot €500.000. De subsidie kan worden ingezet om een leerrijke werkomgeving binnen de organisatie te creëren en/of te versterken. Ook kan worden gestimuleerd dat werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een opleiding gaan volgen. De SLIM-regeling vergoedt een deel van de kosten van een derde leerweg (een flexibele vorm van onderwijs die in het bijzonder is gericht op werkenden en waarbij de wettelijke urennorm niet geldt).

Voor een aanvraag kunnen ondernemers vanaf 1 september 2020 terecht op de website van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Voor meer informatie en bijlagen kunnen ondernemers ook kijken op de zogenaamde 'menukaart' https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/slim/docu…