Open online kennissessie dinsdag 4 juli

Rogier Wennink
Rogier Wennink Platform ACCT

Op dinsdag 4 juli om 10.00 uur organiseren we weer een open online kennissessie van digiPACCT. Het doel van deze online sessie is het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen rondom uiteenlopende HR-gerelateerde onderwerpen. We doen dit aan de hand van twee tot drie actuele vraagstukken die je zélf kunt inbrengen. Laat weten welke zaken jij tijdens de online kennissessie wilt bespreken. Je kunt dit doen door een reactie onderaan deze pagina achter te laten.

Let op: op veler verzoek zullen we de kennissessies op afwisselende dagen organiseren. Check de agenda van digiPACCT dus goed!

Link naar online bijeenkomst
Klik hier om deel te nemen aan de online themasessie (via Teams).

Agenda

1. Fulltime of parttime overeenkomst voor tournee? (ingebracht door Sanne Hilhorst, Maas theater en dans)
Wat voor een soort arbeidsovereenkomst bied je spelers aan tijdens een tournee, fulltime of parttime? Bij Maas theater en dans wordt altijd een contract van minimaal 80% contract aangeboden onafhankelijk van de speelbeurten. Indien het meer speelbeurten worden, wordt het fulltime; anders blijft het vangnet. Van te voren moeten spelers wel tijdelijk bijvoorbeeld twee maanden vrijhouden voor de verkoop maar later krijgen ze de speellijst en weten wanneer ze moeten werken. Spelers vinden het soms niet eerlijk dat ze dan niet fulltime betaald worden wanneer ze deze tijd wel eerst moeten vrij houden. Maar als de verkoop tegenzit, kan een fulltime contract met 2 a 3 speeldagen per week niet gerechtvaardigd zijn.

2. Risico-inventarisatie en -evaluatie (ingebracht door Rogier Wennink, Platform ACCT)
Hebben jullie ervaring met het opstellen van een risico-inventarisatie en -evaluatie, ook wel RI&E genoemd? Zo ja, heb je het traject zelf begeleid, heb je daarvoor (externe) hulp ingehuurd? Heb je gebruik gemaakt van een branche-erkende RI&E? Of heb je een eigen RI&E opgesteld en deze laten toetsen? En mocht je (nog) geen RI&E hebben opgesteld, waarom niet? Waar lopen je tegen aan? Ten slotte, zijn er andere richtlijnen/gedragsregels/protocollen opgesteld om bijv. ongewenste omgangsvormen te voorkomen of hoe je daarmee omgaat als organisatie?

Wil je zelf een onderwerp inbrengen? Laat onderaan deze pagina een reactie achter!

Werkwijze online kennissessie
Online vergaderen geeft een andere dynamiek. Iedereen die iets over het onderwerp wil vertellen of zijn kennis of ervaring wil delen, krijgt daartoe de ruimte. Aan het begin van de vergadering wordt iedereen gevraagd haar of zijn camera aan en de microfoon uit te zetten. Zodra je iets wilt zeggen, unmute jezelf dan weer even.

Om tijd te besparen doen we geen voorstelrondje. Op de HR-Community zie je wie allemaal meedoen. Als je in de vergadering het woord neemt, noem dan ook even je naam en de organisatie waarvoor je werkt.

 

Foto door Headway via Unsplash