Wegwijs in pensioenen

Rogier Wennink
Rogier Wennink Platform ACCT

Laat je navigeren door de wereld van pensioenen: een kennissessie speciaal gericht op werkverleners met of zonder pensioenregeling in de culturele en creatieve sector.

 

Datum: 1 Maart 2024
Locatie: Het Huis, Utrecht
Tijd: 10:00 - 12:30 uur
Deelname: Maximaal 50 personen

Dit event is ook bij te wonen door een livestream

 

Werkverleners in de culturele en creatieve sector, dit is je kans om meer inzicht te krijgen in de wereld van pensioenregelingen! Kom op 1 maart 2024 naar Het Huis in Utrecht voor een intensieve voorlichtingssessie, georganiseerd door digiPACCT in samenwerking met Oog voor Impuls en de Stichting van de Arbeid, specifiek ontworpen voor onze sector. 

Hoe ziet het programma eruit?

Deze kennissessie kent twee deelsessies:

 1. ‘Wet toekomst pensioenen en jouw organisatie’
  Voor werkgevers die willen weten wat er voor hen gaat veranderen met de nieuwe Pensioenwet, en welke acties zij moeten ondernemen. 
 2. ‘Help, mijn werknemers willen pensioen – wat moet ik doen?
  Voor organisaties die nog geen pensioenregeling bieden. Wat valt er te kiezen en hoe pak je dat als werkgever aan? (Nb. Werkgevers kunnen ook een bijdrage krijgen vanuit de regeling Zekere Zaak- Pensioen.)
 • 10:00 uur - Inloop
 • 10:30 uur - Introductie
  Jacqueline Verhulst licht toe waarom pensioenopbouw belangrijk is voor de culturele en creatieve sector en wat de bedoeld wordt met 'de witte vlek'.
  Jacqueline is beleidsmedewerker Witte vlekken en Pensioen zelfstandigen bij Stichting van de Arbeid.
 • 10:45 uur - Wet toekomst pensioenen en jouw organisatie
  In 45 minuten neemt Saskia de Zwaan ons mee in de wetswijzigingen rondom het pensioenstelsel. Welke veranderingen en verplichtingen komen eraan voor jouw organisatie?
  Saskia is zelfstandig adviseur en vanuit die hoedanigheid o.a. projectleider Informatieplatform Werkenaanonspensioen.nl bij Stichting van de Arbeid.
 • 11:30 uur - Pauze
 • 11:45 uur - Help, mijn werknemers willen pensioen – wat moet ik doen?
  Ronald Hut deelt zijn expertise over verschillende soorten pensioenregelingen en hoe je er een kiest en implementeert. Wat is de impact op jouw personeelsbeleid en op jouw financiële huishouding? Deze sessie is zeer interessant voor werkverleners die (nog) geen pensioenregeling hebben getroffen voor hun medewerkers, en die mogelijk een aanvraag willen doen voor de regeling Zekere Zaak- Pensioen.
  Ronald is zelfstandig pensioen- en verzuimadviseur en lid van de Projectgroep Transitiehandleiding van de Stichting van de Arbeid.
 • 12:30 uur - Einde bijeenkomst

Uiteraard is er tijdens deze bijeenkomst uitgebreid de ruimte om vragen te stellen aan de experts.

Reserveer nu je plek
Registreer vandaag nog om je deelname (live of via livestream) te garanderen en wees voorbereid op de toekomst van pensioenen in de culturele en creatieve sector.

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Mail dan naar rogier@platformacct.nl

 

Foto door Fabian Blank via Unsplash